Kadın ve Spor

spor ve kadın

YAŞAM KÜLTÜRÜ OLARAK KADINLARDA SPOR

Kadınların erkeklerden ayrılan bazı fizyolojik özellikleri bakımından egzersiz yapmaları sağlıkları için çok önemlidir. Kadınlarda en çok görülen rahatsızlıklardan olan kemik erimesinin bu sayede giderilebildiği de görülmüştür. Yaşı kaç olursa olsun egzersiz yapan bir vücutta kemik yoğunluğu artmakta ve güçlenme olmaktadır. Bunun yanında beslenme alışkanlığı olarak ta kadınların mutlaka süt içmeleri gerekmektedir.

Aynı şekilde meme kanseri de kadınlar için kanser vakalarından en yakın olandır. Bu hastalık riskinin de egzersiz sayesinde en aza indirilebildiği ispatlanmıştır. Gerekçe olarak ta egzersiz yapan bir vücutta yağ dokusunun azalması olarak gösterilmiştir. Ayrıca.kadınlarda kalp krizi riski kadınlık hormonu olan östrojen sayesinde daha düşüktür ama bu da olmayacak anlamına gelmemektedir. Egzersiz sayesinde damar tıkanıklığı gibi sorunların yaşanma olasılığını iyice düşmektedir. Çünkü kilo problemi yaşanmamaktadır. Kilo ve stres tansiyonu direk etkileyen faktörlerden biridir ve Türkiye’deki ölümlerde tansiyon önemli rol oynamaktadır.

Artık kilolarımızdan dolayı utandığımız için zayıflamak amacıyla değil , hayatımızın her döneminde spor yapmamız gerekir. Sporu bir yaşam kültürü olarak hayatımıza sokmamız gerekir.

Egzersizin faydalı olabilmesi, devamlı olması ile ilişkilidir. Egzersiz kendine güven, daha üretken olma ve çevreye faydalı olmayı da sağlar. Egzersiz sayesinde hastalıklara karşı direncimiz artmakta, bu sayede tedavi masrafı gibi sorunumuzda olmamaktadır. Bakıldığında ülkelerde tedavi masrafına harcanan paranın çok daha azıyla spor etkinlikleri yapılabilir, bununla birlikte insanlar hastalanmadıkları için manevi olarak da mutlu olurlar.

4 Yanıt so far »

  1. 1

    Hülya said,

    Çok doğru…kadınların en büyük sorunu sporu zayıflamak için yapması. Ama aslında biz kadınların sporu yaşamımızın bir parçası haline getirmemiz zorunlu.

  2. 2

    Türkiye’de bir sürü kadın spor yapamıyor. Çünkü parası yok ve sporu ancak parası olan yapar diye biliyor. Çünkü hayatında spor yapmamış ve sporun ne olduğunu bilmediği için korkuyor. Çünkü görüntüsünden utandığı için spor salonlarına gidemiyor. Çünkü eşofman alacak parası yok. Çünkü bir kere başlarsa bırakamaz sanıyor. Çünkü erkeklerle karışık yerlere kocası, oğlu, abisi, babası veya sevgilisi izin vermediği için gidemiyor. Bu çünküler uzar gider.

    Sizden ricam bize sporun her türünü yaymak için yardımcı olmaya devam etmeniz. Parası olmayan veya sanatçı olmayan kadınlarda spor yapabilsin ve tek şansını pilates zannetmesin. Gerçek pilatesi birebir yaptıracak sayıda eğitmenin memleketimizde olmadığını sporla ancak tanışan kadınımız bilemez ama aydınlatmak bizim boynumuzun borcudur. Her türlü bilgi ve araştırma konusunda işinizi kolaylaştırmak adına ne gerekirse yapmak üzere hazırız. Çok şeker ve sağlam kadınlardan oluşmuş bir ekibimiz var ve emre amadeyiz.

    Spor ve kadın sağlığı konusundaki hassasiyetinize tekrar teşekkürler.

    Sevgi ve saygılarımla
    Bedriye Hulya

  3. 3

    goknur said,

    spor sart…
    kadının kendine guveninin artması ve kendini iyi hissetmesi için…
    iyi hisseden kadın, ışık saçar çevresine

  4. 4

    sibel said,

    kadınların yaptırması gereken testlere şurdan bakabilirsiniz efem 🙂

    http://eyeportal.blogspot.com/2010/07/kadinlar-hangi-testleri-yaptirmali.html


Comment RSS · TrackBack URI

Yorum bırakın